Fysiotherapie Algemeen

FysioVerde - Fysiotherapie - Revalidatie - Vaals - Vijlen

Fysiotherapie: balans tussen belasting en belastbaarheid

In de fysiotherapie speelt de balans tussen belasting en belastbaarheid een centrale rol. Belastbaarheid is de hoeveelheid (in)spanning die het lichaam tijdens een bepaalde periode kan verdragen. Indien de balans tussen beide factoren verstoord is, kunnen stoornissen ontstaan.Te weinig bewegen kan klachten in stand houden of zelfs veroorzaken, maar overbelasting kan ook klachten veroorzaken. Wij gaan met u aan de slag om het evenwicht tussen de individuele belasting en belastbaarheid te herstellen.

Wij zijn deskundigen op het gebied van bewegen. Samen werken we met u aan uw bewegingsvrijheid en hierdoor aan een betere kwaliteit van leven. Bij het opstellen van een behandelplan kijken wij samen met u naar uw wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden.

FysioVerde is een moderne, goed uitgeruste fysiotherapiepraktijk met veel specialisaties. Onder ‘Specialisaties’ vindt u verdere uitleg hierover.

Mogelijke klachten:

● Pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten

● Krachtvermindering

● Bewegingsbeperking

● Stijfheid

● Problemen met bewegen

● Evenwichtsstoornissen

● Ademhalingsproblemen

● Vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering

Revalideren na een nieuwe knie of heup?

Voor mensen met bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup heeft FysioVerde een uitgekiend programma voor revalidatie. Dit programma is er op gericht om u na uw operatie weer snel op de been te helpen.

Na een operatie is het van belang dat u zo snel mogelijk weer normaal leert bewegen. Veel aandacht wordt besteed aan een goed looppatroon en opbouw van spierkracht, zodat het gewricht weer stabiel en normaal belastbaar wordt. U krijgt oefeningen voor thuis en er wordt gebruik gemaakt van fitnessapparatuur in de praktijk.

Bij de revalidatie na een nieuwe knie wordt speciaal nog veel aandacht besteed aan de beweeglijkheid van de knie. De knie wordt na de operatie vaak erg stijf en de eerste weken ligt het accent voornamelijk op het weer voldoende kunnen buigen en strekken van de knie.

Bij de revalidatie na een nieuwe heup wordt daarnaast ook veel aandacht besteed aan het veilig opstaan en gaan zitten, traplopen, in en uit bed stappen, fietsen en in en uit de auto stappen. De eerste maanden na een nieuwe heup is er namelijk een verhoogde kans op het luxatie van het nieuwe gewricht, oftewel het uit de kom schieten. De fysiotherapeut neemt dit allemaal uitvoerig met u door.

Meer info op: www.defysiotherapeut.com

Heeft u vragen over onze fysiotherapie of klachten die overeenkomen?

Neem contact op met FysioVerde.